Στείλτε μας τις ενημερώσεις σας για σεμινάρια παραδοσιακών χορών, εκδόσεις βιβλίων παραδοσιακών χορών. Η ανάρτηση του υλικού είναι δωρεάν

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟΝ 20ο ΑΙΩΝΑ +CD (ΑΛΙΓΙΖΑΚΗΣ Α.)





Στόχος αυτού του πονήματος είναι η καταγραφή της εξέλιξης της Κρητικής μουσικοχορευτικής παράδοσης τον 20ο αιώνα. Με άλλα λόγια, οι σημαντικές κοινωνικές, πολιτιστικές και ιστορικές μεταβολές που την επηρέασαν καθώς και οι πιο σημαντικοί καλλιτέχνες που με την προσωπική τους σφραγίδα σημάδεψαν δημιουργικά την πορεία της στο χρόνο. Είναι δεδομένο, ότι οι μεγάλοι αυτοί καλλιτέχνες που αναφέρονται παρακάτω δάνεισαν και δανείστηκαν, επηρέασαν και επηρεάστηκαν τόσο στην εκτέλεση όσο και στην έμπνευση, είτε από παλαιότερους, είτε από συγχρόνους γνωστούς και άγνωστους συναδέλφους τους. Η καταγραφή όμως του συνόλου των Κρητικών καλλιτεχνών και της επιμέρους προσφοράς του καθενός από αυτούς ξεχωριστά, δεν είναι μέσα στους στόχους αυτού του βιβλίου διότι κάποιοι μελετητές έχουν ήδη ξεκινήσει αυτή την προσπάθεια σε τοπικό (βιβλία, περιοδικά) και σε παγκρήτιο επίπεδο (διαδίκτυο).
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε όσους αγαπούν την παράδοση, σε όσους την ερευνούν και σε όσους θέλουν να την μάθουν, Κρητικούς και μη Κρητικούς. Έχοντας ξεκαθαρίσει σε ποιους απευθύνεται και τι μπορεί να περιμένει ο αναγνώστης από αυτή την προσπάθεια, ας προχωρήσομε μαζί στο μονοπάτι της γνώσης που χαράξαμε. Η Κρητική μουσικοχορευτική παράδοση είναι η πολιτιστική κληρονομιά που καλλιεργεί και προσφέρει η προηγουμένη γενεά στην επομένη, βοηθώντας στην αναζήτηση της ρίζας και της ταυτότητας του κάθε Κρητικού. Το ελάχιστο χρέος που έχομε σήμερα απέναντι στην παράδοση είναι ότι αν δεν μπορέσομε να τη μεταφέρομε αυτούσια στις επόμενες γενεές, τουλάχιστον ας μην την αλλοιώσομε με την αμάθεια και την αδιαφορία μας.
Σελίδες: 96
ISBN: 960-879-912-0
Τιμή: 15.00 €