Στείλτε μας τις ενημερώσεις σας για σεμινάρια παραδοσιακών χορών, εκδόσεις βιβλίων παραδοσιακών χορών. Η ανάρτηση του υλικού είναι δωρεάν

Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011

ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΟΣ ΜΠΑΛΟΣ (Κοσμάτου Βαρβάρα Ν.)Ιδιαίτερη αναφορά στην μουσικοχορευτική παράδοση του χωριού Φαρακλάτα της Κεφαλονιάς και στους απόδημους (του ίδιου χωριού) στη Μελβούρνη της Αυστραλίας

Η πηγαία αγάπη προς την πατρίδα μου την Κεφαλονιά, όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα, αποτέλεσε τον κυριότερο παράγοντα, που με ώθησε στην συγγραφή αυτού του βιβλίου.
Πιστεύω ότι, μελετώντας και καταγράφοντας τα τραγούδια και τους χορούς του λαού μας, στοιχεία που αποτελούν τμήμα του πολιτισμού του μαθαίνουμε (σε ικανοποιητικό βαθμό) τους πόθους, τους καημούς, την πνευματικότητα και τα βιώματά του.
Μέσα λοιπόν από το ίδιο πρίσμα, προσπαθώ στην παρούσα εργασία μου να μελετήσω τον χορό "Μπάλο" της Κεφαλονιάς, εντός και εκτός των ορίων του νησιού. Στην προσπάθειά μου όμως να μην παρεκκλίνω από τον αρχικό στόχο της μελέτης μου: (χορός σε σχέση με το περιβάλλον), δεν παραθέτω τραγούδια και "ρίμνες" του Μπάλου, αλλά αναφέρομαι κυρίως στην χορευτική του μορφή, που είναι ουσιαστικά απαραίτητη, για τα περαιτέρω σχετικά συμπεράσματα.
           
Εκδότης: Δωδώνη
Κωδικός προϊόντος: B110032
ISBN: 960-385-008-Χ
Έτος Έκδοσης: 1999
Τόπος Έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός Σελίδων: 56